El sector immobiliari i també l’administració local de la Seu d’Urgell observen amb atenció l’encariment de preus que estan experimentant els pisos de lloguer a Andorra. La bombolla immobiliària que viu aquest sector al Principat des de fa ja uns quants mesos fa preveure que la Seu d’Urgell i l’Alt Urgell poden tornar a ser una alternativa de residència, tal com ha anat succeïnt de forma cíclica quan els preus d’Andorra s’encareixen de forma destacada. Així, el sector immobiliari de la comarca, especialment de la capital, creu que la demanda de pisos de lloguer pot créixer per part de residents andorrans i això pot acabar encarint els preus també a la Seu. Des de l’ajuntament asseguren que estant amatents a les conseqüències d’aquesta situació.

En aquest sentit, Batalla remarca que si es confirma aquesta tendència, caldrà posar encara més èmfasi en les ajudes al lloguer.

Tot i això, des de l’administració local es mostren confiats que el parc de lloguer que hi ha a la ciutat encara té cert recorregut, i confien que les conseqüències de l’arribada de nous veïns procedents d’Andorra siguin positives i no negatives.

Parlen al vídeo: ALBERT BATALLA, ALCALDE DE LA SEU D’URGELL

El Pirineu avui