Des que Stop Violències va iniciar la campanya No i punt. La festa és de totes, ha participat en tres esdeveniments d´oci nocturn, el Carnestoltes d´Encamp i el Roser d´Ordino i el de la Massana.

L´objectiu de saber si hi ha hagut casos d´agressió sexual, Stop Violències ha recopilat durant tot el Roser de la Massana una vintena de declaracions de noies que han patit algun cop en la seva vida aquest tipus d´assetjament . Majoritàriament es tracta de casos de noies menors d´edat que no les van denunciar a la policia.

En el concepte d´agressió sexual s´engloba tots aquells comportaments que atempten contra la llibertat sexual, aprofitant-se de la situació de superioritat. Bona part dels casos es tracta d´intimidacions, tocaments o en els casos més extrems, violacions.

Els resultats es faran públics el 25 de novembre coincidint amb el Dia internacional per l´erradicació de la violència contra les dones. Stop Violències fa un balanç molt positiu de la participació al Roser de la Massana, en el qual no hi va haver cap agressió física, com va passar la setmana passada al Roser d´Ordino, en bona part gràcies al suport de la comissió de festes i dels cossos de seguretat.

El Pirineu avui