Aquest dilluns ha arrencat la 20a edició de la Universitat d'Estiu Ramon Llull Puigcerdà, una edició especial on els seus responsables han volgut oferir aquells cursos i activitats que més èxit han tingut al llarg d'aquests anys, com el de vins o els d’història local. La salut i el benestar es mantenen com una de les senyes d’identitat d’aquesta Universitat d’Estiu, amb cursos sobre Qi Gong i mindfulness, entre altres. Tampoc hi faltarà el curs de Vinya en altura, promogut pel Departament d’Agricultura. Per a l’alumnat júnior, l’AUCER, en col·laboració amb la Cerdanya Film Commission, ofereix enguany un curs d’SMARTFilms, on hi participen una trentena de joves. Tant des de l'AuCER com des del consistori s'han mostrat satisfets d'haver pogut arribat als 20 anys d'universitat d'estiu a la vila i a la comarca.

A banda dels cursos, la Universitat d'Estiu també proposa un seguit d'activitats obertes a tothom. La primera, la conferència inaugural d'aquest dilluns al vespre, que ha anat a càrrec del meteoròleg i professor Tomàs Molina. El conegut presentador de El Temps ha parlat de com serà el clima a Cerdanya l'any 2025, en una sala de convencions del Museu Cerdà plena a vessar.

Molina s'ha mostrat agraït de poder formar part de la setmana universitària de Puigcerdà i ha remarcat les xifres que s'assoleixen cada any: uns 400 inscrits als cursos i més de 2000 participants a les activitats.

Aquest dimarts a la nit tindrà lloc la Nit dels Estels amb el saxofonista Llibert Fortuny, que es farà a tocar del telecabina de La Molina, a més de 2000 metres d'alçada, i dimecres a la nit tindrà lloc l'actuació 'Hispstory' de Brodas Bros al parc Schierbeck. Divendres, el Museu Cerdà acollirà la cloenda, amb el clima novament com a protagonista: l’exconseller de Política Territorial, Lluís Recoder, oferirà la conferència ‘Canvi climàtic, una realitat incòmoda?’.

Parlen al vídeo: ALBERT PIÑEIRA, ALCALDE DE PUIGCERDÀ - TOMÀS MOLINA, METEORÒLEG

El Pirineu avui