Més d'un centenar de persones han assistit aquest divendres al vespre a la presentació de la nova gestora Òmnium Cerdanya, que ha tingut lloc al Palau d'Espots i Congressos d'Alp. Darrere hi ha l'empenta d'una quinzena de persones que, davant la situació que ha viscut Catalunya aquests últims mesos i veient com a la comarca s'ha passat d'uns 100 socis a uns 300 amb poc temps, han decidit donar forma a aquesta iniciativa. De fet, Cerdanya era una de 4 comarques catalanes on l'entitat encara no hi tenia representació.
Òmnium Cerdanya ha nascut amb molts projectes sobre la taula, culturals i polítics. Un d'ells és portar el Premi Sambori a la comarca, l’únic premi de narrativa en català dirigit als centres educatius dels Països Catalans.

La gestora també vetllarà per esborrar la frontera entre Catalunya i França i promoure l'ensenyament i ús del català a la Catalunya Nord.

L'acte de presentació de la gestora ha comptat amb els parlaments d'alguns membres de l'entitat i també hi ha estat present el vicepresident d’Òmnium a la Catalunya Nord, Pere Manzanares. A més, durant l'acte s'ha fet un homenatge al recentment re-escollit president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart.
Amb presència ja al territori, Òmnium Cerdanya espera créixer en els propers mesos i passar dels 300 socis actuals als 600.

Parlen al vídeo: ENRIC VIVER, MEMBRE COMISSIÓ GESTORA ÒMNIUM CERDANYA

El Pirineu avui