Forces Elèctriques d'Andorra (FEDA) vol tenir enllestit el 2021 una planta de cogeneració al Pas de la Casa similar a la que hi ha a Soldeu i que pot arribar a abastir fins a 900 llars i 30 hotels, tal com ha comentat el director general de FEDA, Albert Moles. Aquest divendres a la tarda s'ha signat el conveni entre la parapública i el comú d'Encamp en virtut del qual la corporació comunal cedeix el terreny en què s'instal·larà la planta que servirà no només per produir calor sinó també electricitat. FEDA invertirà en aquest projecte entre vuit i nou milions d'euros.

Tal com s'ha posat en relleu en la roda de premsa posterior a la signatura del conveni, el cònsol major d'Encamp, Jordi Torres, amb aquesta infraestructura es contribueix a resoldre els problemes de vessaments que ha patit la població i, a més, servirà per "millorar la qualitat de vida i de l'aire" de la zona.

Parlen al vídeo: TONI MARTÍ, CAP DE GOVERN

El Pirineu avui