El Parc dels Búnquers de Martinet i Montellà i s'omple d'activitats durant l'estiu. Per tal de dinamitzar aquest espai, els seus responsables han programat un seguit de tallers i xerrades que arrencaran el proper dijous 19 de juliol a les 17h, amb un taller de construcció de caixes niu. El dia 26 a les 20h, el parc acollirà una xerrada de l'historiador Pau Chica, qui parlarà de la guerra civil a Cerdanya i l'Alt Urgell. A més i dins el marc del Festival de Cinema de Cerdanya, es faran diverses projeccions gratuïtes, una el diumenge 29 de juliol i l'altra el dimarts 31.
Pel que fa al programa del mes d'agost, començarà el dia 2 a les 11h amb la projecció del llargmetratge 'Espías en la arena. Objetivo España', de Pablo Azoín i Marta Hierro. El dissabte dia 4 el parc acollirà una altra projecció, en aquest cas '5105, Historia de una fuga de Mauthausen' de Diego González. Al mateix dia també hi haurà un contacontes a la Casa del Riu, a tocar del Parc dels Búnquers. La Casa del Riu també serà l'espai de trobada de la sortida del dimecres 15 d'agost, que començarà a les 10h del matí i on els participants coneixeran l'habitat de la llúdriga. Per últim, el dijous 16 d'agost a les 22h tornarà La nit dels búnquers!, una visita guiada nocturna que combina el patrimoni històric i la fauna que els envolta.
Recordem que el Parc dels Búnquers obre de dimarts a dissabte: de 10h a 14 h - de 16h a 19:30h i diumenge l'horari és de 10h a 14h. Els dilluns de juliol l'equipament romandrà tancat però els dilluns d'agost estarà obert.

El Pirineu avui