L’aplicació de l’article 155 i la paralització de bona part de l’activitat de la Generalitat han obligat a l’ajuntament de Coll de Nargó a postposar un any la regulació de l’accés a les basses del Codó. El consistori pretenir posar en marxa ja aquest estiu la limitació d’accés a la zona de bany, i és per això que ja tenia enllestida l’ordenança municipal. Tot i això, necessitava el vist-i-plau de l’Agència Catalana de l’Aigua i de Medi Natural, un tràmit que amb la paralització de l’administració catalana no ha arribat a temps.

En aquest sentit, tot fa preveure que durant aquesta propera tardor i hivern s’habilitarà ja la zona d’aparcament i el tancat de l’àrea de bany, per tal que l’estiu que ve ja es pugui regular i limitar l’accés de banyistes.

L’objectiu és que només puguin accedir a les basses les persones que paguin l’aparcament. Aquest, a més, estarà limitat per tal que només hi pugui haver de forma simultània 50 persones com a molt.

Parlen al vídeo: MARTÍ RIERA, ALCALDE DE COLL DE NARGÓ

El Pirineu avui