L’Alt Urgell s’ha sumat als actes de commemoració de l’Any Pompeu Fabra, que es fan arreu del país amb motiu del 150è aniversari del seu naixement i els 100 anys de la publicació de la Gramàtica catalana. D’una banda, aquest dimecres a la tarda la Biblioteca de Sant Agustí de la Seu d’Urgell ha acollit la conferència “Els dos projectes de Pompeu Fabra”, que ha anat a càrrec de David Paloma, professor de llengua catalana a la Universitat Autònoma de Barcelona i expert de l’obra fabriana.

En aquest sentit, Paloma ha destacat la importància que el país reti homenatge a la figura de Fabra, a través d’accions de divulgació de la seva obra.

Paral·lelament, aquest mateix dimecres també s’ha inaugurat a la biblioteca una exposició que porta per títol “Pompeu Fabra. Una llengua completa”, i que es podrà visitar fins al 14 de juliol.
La mostra presenta l’aportació de Fabra a la llengua catalana, el gran arrelament social de la seva figura i obra arreu de Catalunya i l’impuls a la llengua que va suposar el seu treball. 

Parlen al vídeo: DAVID PALOMA, PROFESSOR UAB

El Pirineu avui