L’Ajuntament de Peramola té en marxa diversos projectes per tal de falcar la població al municipi i evitar que els veïns hagin de marxar. D’una banda està intentant posar en marxa un servei de farmàcia a demanda, especialment encarat a la gent gran del poble. Tot i que la localitat encara conserva consulta mèdica i d’infermeria alguns dies de la setmana, la farmàcia més propera és la d’Oliana. Això, per a molts veïns grans que no condueixen i no es poden desplaçar sols, suposa un problema. L’objectiu seria que almenys un cop a la setmana personal de la farmàcia d’Oliana es desplacés fins a Peramola.

D’altra banda, i en aquest cas per facilitar que la gent jove es pugui quedar al municipi, ja fa mig any que l’ajuntament ha posat en marxa una borsa d’habitatge. L’objectiu és fomentar el lloguer d’aquells immobles que actualment estan buits.

De moment, des de l’ajuntament s’han trobat amb força recança dels propietaris a l’hora de llogar immobles, i encara no s’ha tancat cap contracte. Tot i això, ara ja tenen localitzats tots els pisos buits i si alguna persona s’interessa per viure al municipi, el consistori pot fer la tasca d’intermediació i posar-la en contacte amb els propietaris.

Parlen al vídeo: GEMMA ORRIT, ALCALDESSA DE PERAMOLA

El Pirineu avui