Una empresa francesa del grup Airbus, especialitzada en ubicacions d'aeroports, serà l'encarregada d'analitzar-ne la viabilitat a Andorra. Encarregat per la Cambra de Comerç, Indústria i Serveis, l'estudi tindrà tres fases, segons el president de l'entitat Miquel Armengol. La primera "és la ubicació, que contempla les pistes, les pendents, el tipus d'avió que hi pot aterrar i els obstacles de muntanya en l'aterratge o l'enlairament. La segona fase és la contaminació acústica i, la tercera, si seria un aeroport certificable per l'Organització d'Aviació Civil Internacional (OACI)".

L'objectiu de construir un aeroport nacional és fer arribar turistes d'alt poder adquisitiu en vols xàrters, que arribarien en avions de grans dimensions provinents d'estats de fora la Unió Europea, amb la qual cosa desapareixerien les limitacions pel que fa a duanes i franquícies comercials. Armengol aposta per connexions "amb Moscou i el turisme asiàtic".

En relació amb aquest perfil de turista, la Cambra veu amb bons ulls el casino, perquè pot ser un complement turístic que actuiï de reclam i "perquè obre portes inexistents" en un moment de crisi del comerç..

L'estudi costarà 100.000 euros i els resultats s'esperen a final d´any.

El Pirineu avui