Durant la passada reunió del Comitè de Pilotatge del Projecte SAPYRA, van ser convidats els maires de Porté-Puymorens, de l’Hospitalet-près-l’Andorre, de Porta i de Mérens-les-Vals.

Al llarg de les seves intervencions van posar l’accent sobre la
necessitat de millorar l’accés entre les seves poblacions i Andorra.
Els treballs al corredor d’allaus H4 es van reprendre el 28 de maig i, malgrat els diversos dies de tempestes que hi ha hagut, les primeres barreres seran instal·lades aviat. Donat que el corredor té una forta pendent, es requereixen treballs d’heliportatges i intervencions de risc.
Si la meteorologia ho permet, la totalitat del corredor estarà equipat per al pròxim hivern. Això permetrà retenir la major part de les
allaus al corredor i limitar els tancaments de carretera (RN 20).

A meitats d’agost s’instal·laran més barreres anti allaus en altres corredors d’allaus a les poblacions de Porta et Porté-Puymorens.
El programa dels treballs de l’any 2019 es concentrarà novament en el sector de l’Hospitalet.

La informació lligada al projecte SAPYRA està disponible al portal web
(www.sapyra.com), així com al canal YouTube i a Facebook, on hi ha el recull d’informacions interesants, el resum de les últimes entrevistes realitzades als actors implicats al projecte, així com les opinions de les personalitats públiques de França i Andorra.

L'objectiu de POCTEFA és reforçar la integració econòmica i social de la zona fronterera Espanya-França-Andorra. La seva ajuda es concentra en el desenvolupament d'activitats econòmiques, socials i mediambientals transfrontereres a través d'estratègies conjuntes a favor del desenvolupament territorial sostenible.

Parlen al vídeo:

El Pirineu avui