Des d'ara Oceja (Alta Cerdanya) disposa d'una Escola Municipal de Pesca, que ha nascut amb l'objectiu de fomentar aquesta pràctica entre els infants de la comarca. Cada dimecres de 9 a 11 del matí, una trentena de nens i nenes d'entre 5 i 12 anys aprenen les tècniques i trucs de la pesca al llac de la població. Els encarregats de formar-los són un grup de jubilats aficionats a aquesta pràctica i, ben aviat, l'Associació de Pesca d'Oceja – que és la impulsora de la iniciativa- buscarà un professional que dirigeixi l'escola.

De fet, dues vegades l'any l'associació organitza un concurs de pesca infantil. Aquest dissabte al matí se n'ha organitzat un, on hi ha participat 25 d'infants, la majoria de l'Alta Cerdanya però també de la Baixa i d'altres punts de Catalunya amb segona residència a la comarca. Aquells concursants que han pescat més exemplars de truita, fins a un màxim de 5, han estat els vencedors. Molts dels participants han estat nens i nenes de l'escola de pesca municipal que, tot i haver començat fa poc, ja dominen la tècnica.

Des del consistori donen suport a aquesta iniciativa i esperen que la nova escola d'Oceja tingui un paper clau en la recuperació de la pesca a la comarca, una pràctica que consideren que s'ha anat perdent en els darrers anys.

El proper concurs serà el 5 d'agost.
L'associació de Pesca d'Oceja és una de les 7 que hi ha a la comarca. En total, en són 28 a tot el departament dels Pirineus Orientals.

Parlen al vídeo: PHILIP DE MIQUEL, PRESIDENT ASSOCIACIÓ PESCA OCEJA - GUILLERMO - ROGER SIURANA, SEGON TINENT D'ALCALDE OCEJA

El Pirineu avui