Un cop tancada la negociació amb la Unió Europea per la qüestió del tabac, el cap de Govern ja treballa per assolir el següent objectiu: regular-ne el preu de venda al públic. De fet, ja fa temps que l´executiu negocia amb els fabricants de tabac una llei que fixi un preu mínim de venda.
Els darrers dies Antoni Martí ha accelerat els contactes amb el sector. Dijous ja s´hi va reunir per explicar l´acord amb Brussel·les. I es tornarà a veure amb els fabricants divendres. Vol tancar les bases d´un projecte de llei sobre el preu de venda al públic, una qüestió que demana el propi sector.
Els fabricants estan d´acord que la llei fixi un preu mínim del paquet de cigarretes en funció de la marca. Inicialment es pretenia establir un preu mínim genèric de prop de tres euros, independentment de la marca. Però els fabricants de marques low-cost s´hi van oposar perquè els restava competitivitat.
Regulant el preu mínim de venda al públic, l´executiu vol posar fi a les guerres de preu entre comerços i evitar accions que fins ara incentivaven el contraban. Com ara la compra de grans volums de cartons de tabac per reduir el preu de compra a costa de reduir els marges de benefici dels venedors.
Per bé que la llei no és una exigència de la Unió Europea, sí que reforçaria la lluita anticontraban. Precisament un dels compromisos que ha subscrit Andorra a canvi que Brussel·les accepti una transitòria de trenta anys pel tabac en l´acord d´associació.

El Pirineu avui