La Generalitat ha aprovat l’ampliació del Parc Natural de l’Alt Pirineu. L’espai natural més gran de Catalunya guanyarà prop de 10.000 hectàrees en 6 municipis del Pallars Sobirà i un de l’Alt Urgell. Concretament els municipis pallaresos afectats són, per ordre d’hectàrees ampliades, Farrera, Rialp, Alt Àneu, Llavorsí, Soriguera i Alins. A l’Alt Urgell, mentrestant, l’únic municipi afectat és Valls de Valira, concretament les Entitats Municipals Descentralitzades d’Ars i de Civís, que com la resta d’administracions feia temps que reclamava aquesta ampliació.

El fet de formar part del Parc Natural permetrà als pagesos i ramaders beneficiar-se d’ajudes per arreglar bordes o dallar prats alpins, entre d’altres. Tot i això, les administracions locals reclamen que si s’amplia el territori també creixi el pressupost.

D’altra banda, aquest dimarts el Govern de la Generalitat també ha aprovat el protocol per a la creació del Parc Pirinenc de les Tres Nacions. Aquest el formaran el mateix Parc Natural de l’Alt Pirineu, a Catalunya, el Parc Natural Regional de Pyrénées Ariégeoises, a França, i els de la Vall de Sorteny i de les Valls edl Comapedrosa, a Andorra.

Parlen al vídeo: RICARD MATEU, ALCALDE VALLS DE VALIRA

El Pirineu avui