L'ajuntament de Puigcerdà ha presentat aquest dilluns el cartell de la Festa Major del Roser 2018, que arrencarà el dijous 12 de juliol i s'allargarà fins dilluns 16. A banda de les activitats per a tots els públics, com animacions infantils, cercaviles, ball, correfoc o teatre, un dels plats forts de la festa major són les propostes musicals. Els Catarres, Portobello, Hotel Cochambre o les orquestres la Principal de la Bisbal o Selvatana seran presents a Puigcerdà durant aquests dies de celebració.

Des del consistori han volgut remarcar la gran varietat d’activitats que presenta el programa, algunes molt consolidades, com el campionat de botifarra, i d’altres que s’han recuperat fa poc, com el ball de tarda. També han destacat la participació de les entitats de la vila, com ara la Inestable Ceretana de Teatre, la Colla de Dimonis o les dues agrupacions geganteres. Pel que fa a activitats que van tenir èxit en passades edicions i que per això es repetiran enguany hi ha un espectacle casteller i la festa Holly.
La festa major de Puigcerdà no comptarà enguany amb la participació de les dues colles enfrontades, els Nyerros i els Cadells, una iniciativa que va impulsar fa dos anys el Grup de Recerca de Cerdanya. Des del consistori han explicat que una de les colles no ha pogut trobar un cap que la representi. Tot i això han explicat que les activitats adreçades a elles es faran igualment.

La Festa Major del Roser donarà pas a un seguit de propostes culturals, lúdiques i esportives de l’estiu, que s’allargaran fins a mitjans de setembre, com ara el 4t Festival Transfronterer d’Arts Escèniques, el Festival Internacional de Cinema o el 2n Festival de Música de Cerdanya.

Parlen al vídeo: ALBERT PIÑEIRA, ALCALDE DE PUIGCERDÀ

El Pirineu avui