L’Ajuntament de la Seu d’Urgell ha presentat aquest dilluns la campanya d’identificació genètica de femtes de gos. Tots els propietaris d’animals censats al municipi hauran de fer una analítica de sang, que servirà per identificar al gos en cas que el propietari no en reculli les defecacions que faci a la via pública. La campanya consisteix en l’extracció gratuïta de sang de les mascotes, que s’inicia aquest dijous i finalitza el 31 de desembre. En aquesta primera fase els costos els pagarà l’ajuntament, que ja ha reservat una partida de 43.000 euros. La segona fase anirà de l’1 de gener al 31 de març de 2019 i el cost de l’extracció l’assumirà el propietari. A partir de l’1 d’abril de 2019, es podrà sancionar als amos que deixin la femta del seu gos a la via pública. Les extraccions les faran els veterinaris, i l’enviaran a l’empresa especialitzada a qui s’ha adjudicat la gestió del procés.

Mentrestant, des de l’ajuntament de la Seu no descarten demanar un conveni amb els comuns d’Andorra, que estan realitzant el mateix projecte.

Recordem que l’ordenança municipal recull tres tipus d’infraccions: les lleus (de 60 a 300€ de sanció); les greus (de 500 a 1.000€ de sanció) i les molt greus (de 1.000 a 2.000€ de sanció). 

Parlen al vídeo: ÒSCAR RAMÍREZ, RESPONSABLE CAN-ID - JESÚS FIERRO, TINENT ALCALDE VIA PÚBLICA

El Pirineu avui