Catalunya en Comú de l'Alt Pirineu i l'Aran ha volgut mostrar la seva disconformitat davant d'una possible modificació urbanística que permeti augmentar el sòl urbanitzable a la comarca i convertir l'aeròdrom en aeroport comercial. En aquest sentit, la formació considera, segons ha expressat a través d'un comunicat, que l'ecosistema d'aquest territori pateix d'una «càrrega elevada» d'activitats immobiliàries i que, si aquesta augmenta, «pot malmetre la imatge de comarca». Per a Catalunya en Comú, incrementar el sòl urbanitzable cerdà «només beneficiaria una activitat especuladora», ja que, segons han defensat, aquesta ampliació no és necessària.
Pel que fa a l'aeròdrom comarcal, des del partit han defensat que pugui «rebre inversions que millorin les seves instal·lacions» però, han dit, «sense recórrer al finançament basat en l'especulació urbanística».
Per tot plegat, el grup parlamentari de Catalunya en Comú-Podem ha presentat una proposta de resolució al Parlament de Catalunya, en la qual demana que s'obri una via de diàleg amb la població cerdana sobre com ha de ser el seu desenvolupament territorial, a més d'aturar la modificació del pla urbanístic i el projecte d'ampliació de l'aeròdrom.

El Pirineu avui