El Centre de Recerca Sociològica (CRES) ha fet públics aquest dilluns els resultats de l'enquesta d'opinió política del primer semestre del 2018 en què el Partit Socialdemòcrata (PS) supera per set dècimes Demòcrates per Andorra (DA) en intenció de vot, amb un 11,7% enfront un 11%.

Sumant la intenció de vot amb la simpatia cap als partits en el cas dels que no han contestat, el PS guanyaria les eleccions amb un 36,33%, seguit de DA amb un 32,24%, mentre que Liberals d'Andorra (L'A), que l'any passat era la segona força, es quedaria amb un 21,22% i Socialdemocràcia i Progrés (SDP) obtindria el 7,76%. Si es comparen les respostes amb el que van votar els enquestats les darreres eleccions, però, s'observa que el percentatge de votants que no ho tenen decidit augmenta gairebé 3 dècimes, fins al 43,5%, i que els votants de DA són els que més indecisos estan. D'altra banda, Liberals d'Andorra (L'A) perd més d'un punt en intenció de vot, quedant-se en el 7,1%, i augmenten significativament els partidaris d'aquest partit que ara votarien en blanc o no ho tenen decidit. Pel que fa a les valoracions dels líders polítics, el més ben valorat entre els enquestats de nacionalitat andorrana és Pere López (PS) amb un 5.77 i l'únic que suspèn és Jordi Gallardo (L'A).
Per altra banda, el líder polític més ben valorat pels andorrans és Pere López, amb un 5,77,seguit de Toni Martí amb 5,31 i Víctor Naudi, amb un 5,26. Finalment, s´ha de ressaltar que els andorrans tornen a suspendre, aquest cop amb un 4,84, la tasca del Govern.

Parlen al vídeo: JOAN MICÓ DIRECTOR CRES

El Pirineu avui