Des de divendres i fins diumenge, la comarca ha acollit dues competicions esportives de futbol base que han omplert els pavellons i allotjaments. Parlem de la vuitena edició de la Copa Cerdanya de futbol sala, que ha comptat amb la participació de 85 equips i uns 900 futbolistes d'entre 6 i 18 anys. Han vingut de Catalunya i de la resta de l’estat espanyol i s'han vist les cares als pavellons de Puigcerdà, Bellver, Bolvir, Ger i Llívia.
En la categoria prebenjamina el guanyador han estat el club de futbol d'Esparreguera, en la benjamina el Castelldefels, en l'alevina el Manresa, en la categoria infantil l'equip guanyador ha estat el club de futbol de l'Eixample, en cadets el Manresa ha ocupat el primero lloc i en la categoria Juvenil el guanyador ha estat el Vedruna Puigcerdà. Pel que fa a la categoria femenina, les guanyadores han estat les noies de la Penya Esplugues.
Per altra banda, la Cerdanya Cup, que ha celebrat la 18a edició, també ha omplert els camps de futbol de Puigcerdà, Alp, Bellver, Llívia, La Guingueta d’Ix i Oceja.  En aquest cas hi han participat un centenar d’equips, 30 més que l’any passat, i un miler de jugadors, alguns vinguts del Marroc, Algèria o Mèxic.

Els impulsors de les dues competicions coincideixen en que aquest tipus d'esdeveniments esportius generen un impacte econòmic positiu a la comarca, ja que omplen hotels, càmpings i alguns restaurants en unes setmanes en que molts prefereixen anar a la platja enlloc de a la muntanya.

El Pirineu avui