L’escola Rosa Campà de Montferrer abandonarà el curs que ve la Zona d’Escolarització Rural de l’Urgellet i passarà a ser un centre independent. Tal com avança aquest dijous el diari Segre, la decisió s’ha pres després que el centre hagi arriat als 90 alumnes, quan el límit que estableix la Generalitat per poder ser escola rural són 80. A partir d’ara, l’escola tindrà un projecte educatiu propi i comptaran amb dos professors més, de manera que arribaran als 10 mestres. Aquesta sortida de la ZER sorgeix d’una petició realitzada per l’AMPA i ratificada pel Consell Escolar. Segons les fonts consultades pel rotatiu, un dels motius és la polèmica que es va generar el curs 2016-2017 quan es va obrir un expedient disciplinari contra la directora per suposades irregularitats. Un altre motiu és que la distribució de professors amb les altres escoles de la ZER no era equitativa.

El Pirineu avui