Els tres grans pantans de l’Alt Pirineu es mantenen amb xifres d’ocupació molt elevades. Segons les darreres dades de la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre, el més gran, el de Rialb, està al 100%, amb un increment de 9,60 hectòmetres cúbics respescte la setmana passada i de 41,70 respecte a l’any passat. El nivell, en canvi, ha començat a baixar al pantà petit de la comarca, el d’Oliana, amb un descens de 3,79 hectòmetres cúbics respecte a la setmana passada. A l’Alta Ribagorça, el Pantà d’Escales ha viscut un increment de 2,92 hectòmetres cúbics respecte la setmana passada i de 6,76 respecte a l’any passat. Finalment, el tercer gran pantà altpirinenc, el de Sant Antoni, es manté igual que la setmana passada, però disposa de 15,08 hectòmetres cúbics més que l’any passat. Tot plegat és gràcies a les majors aportacions dels rius pirinencs, i en el cas de Sant Antoni es dona el cas que la Noguera Pallaresa hi està menant gairebé el doble d’aigua que l’any passat.

El Pirineu avui