Aquest dimecres s’han presentat a l’Ajuntament de la Seu d’Urgell les conclusions de l’estudi de necessitats del Pla Estratègic Comarcal de l’Alt Urgell de prevenció i per afrontar de manera comunitària el bullying. La presentació ha anat a càrrec de l’alcalde de la Seu, Albert Batalla i el cap d’Inspecció adjunt del Departament d’Ensenyament de la Generalitat a Lleida, Josep Serentill. Mentrestant, l’encarregat d’exposar les conclusions ha remarcat que la conclusió principal a que ha arribat la Comissió de Convivència és que cal abordar l’assetjament escolar des d’una perspectiva social, i no només escolar.

Mentrestant, tant des de l’Ajuntament com des de la Generalitat han posat en valor el fet que l’estratègia seguida a l’Alt Urgell, amb un treball fet de forma transversal, és pionera a Catalunya.

Per elaborar aquesta diagnosi s’han convocat diferents grups de discussió, formacions a docents, xerrades a famílies i enquestes, on hi han participat directament unes 700 persones de l’Alt Urgell. Justament l’assetjament escolar podria ser el tema central del proper Congrés d’Educació i Entorn.

Parlen al vídeo: MIQUEL ALET, RESPONSABLE PROJECTE - ALBERT BATALLA, ALCALDE DE LA SEU D’URGELL - JOSEP SERENTILL, CAP INSPECCIÓ LLEIDA

El Pirineu avui