La Seu d’Urgell ha volgut posar en valor aquest dimarts l’aposta feta els darrers mesos pel vehicle elèctric. D’una banda ho ha fet amb la inauguració dels dos nous carregadors que l’empresa Peusa ha instal·lat a l’avinguda Príncep Benlloch. De l’altra, amb una jornada sobre mobilitat elèctrica, que ha comptat amb diversos experts. L’alcalde, Albert Batalla, ha destacat que la Seu és una de les ciutats amb més punts de càrrega, després de la instal·lació dels superchargers de Tesla i d’aquests de Peusa.

Des de l’ICAE, òrgan depenent de la Generalitat, han assegurat que en aquests moments hi ha més demanda de vehicles elèctrics, que no pas oferta. En aquest sentit, han assegurat que el que preocupa és que les empreses incrementin l’oferta per satisfer aquesta demanda.
Pel que fa a la possibilitat de subvencionar l’adquisició de vehicles, han destacat que l’aposta no és aquesta, sinó la de premiar fiscalment als vehicles menys contaminants.

Parlen al vídeo: ALBERT BATALLA, ALCALDE DE LA SEU D’URGELL - MARIA ASSUMPTA FARRAN, PRESIDENTA ICAE - VENTURA REBÉS, PRESIDENT PEUSA

El Pirineu avui