Aquest dilluns i dimarts Berga acull la III edició de la mostra Gastropirineus, un certamen per professionals per intercanviar experiències i donar a conèixer productors del sector a la zona de muntanya. Després de les sessions fetes a la Seu d’Urgell i Alp, Gastropirineus s’ha desplaçat enguany al Berguedà, i ha avançat les dates a abans de les vacances d’estiu. En total es faran 13 sessions de cuina amb més de 20 professionals participants, així com diferents exhibicions i reunions de treball. La més destacada ha estat la presentació del III Congrés Català de Cuina, un projecte que pretén fer un estudi de l’estat actual del sector. Aquest arribarà després de 25 anys de la II edició del congrés que va marcar les directrius del que ha estat la gastronomia d’aquest país des de l’any 1994.

El Congrés l’impulsen des de les universitats i està dividit en 5 grans àrees geogràfiques: Girona, Lleida, Tarragona, Àrea Metropolitana i Catalunya Interior.
Cadascuna d’aquestes àrees aportarà la seva visió de la cuina catalana per tal que al final es pugui definir no només l’estat actual sinó cap on ha d’evolucionar.

Parlen al vídeo: MÀRIUS RUBIRALTA, RESPONSABLE CONGRÉS CATALÀ CUINA

El Pirineu avui