Agents del Seprona de la Guàrdia Civil han detectat fins a 27 infraccions als pantans d’Oliana i Rialb durant la nit de la revetlla de Sant Joan. Els membres del Servei de Protecció de la Natura han inspeccionat un total de 24 pescadors i fruit d’aquestes accions s’han detectat aquestes 27 infraccions a la normativa de pesca continental. A banda, també s’ha interposat una denúncia per presumpta infracció a la normativa de prevenció d'incendis forestals. En aquest cas, van detectar que uns individus havien encès un foc sense autorització a prop d'una zona amb massa forestal. Un fet que comportava un alt risc de propagació de les flames cap al bosc.
Tot plegat s'emmarca en l'operatiu especial de vigilància d'activitats cinegètiques i de pesca que el cos duu a terme durant el període estival. En el marc d’aquestes accions, els agents del Seprona també van decomissar vuit canyes de pescar i van obrir el procediment de tractament adequat de nou carpes, que es mantenien amb vida després de la seva captura. Diverses de les denúncies interposades aquest cap de setmana estan relacionades amb la pesca en horari nocturn, una activitat que està prohibidaTot plegat es posarà en coneixement del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat.

El Pirineu avui