El Festival de Música Antiga dels Pirineus (FeMAP) arribarà aquest estiu a la 8a edició i ho farà amb algunes novetats. El festival segueix apostant per oferir música, patrimoni i turisme a aquells que vulguin descobrir el territori pirinenc. Per això els seus impulsors han ideat una iniciativa anomenada 'Escapades Musicals'. Es tracta de dos o tres dies que combinen un parell o tres de concerts, allotjament i un seguit d'activitats complementàries, com ara visites guiades, museus, activitats artístiques o passejades per l'entorn natural.

En total s'han programat vuit Escapades Musicals per diferents indrets on té lloc el festival. Aquest nou producte s'afegeix a l'oferta de paquets turístics que inclouen les entrades per assistir als concerts i l'allotjament en un clic i a preus avantatjosos.
A més, el festival tornarà a acostar la música als col·lectius en risc d'exclusió a través del FeMAP Social. Es faran diferents tallers i també es realitzaran 17 miniconcerts en 17 centres diferents, entre els quals hi ha la residència Sant Roc de Bellver, municipi que s'incorpora per primera vegada al festival.

En total s'han programat 52 concerts que arrencaran aquest divendres 29 de juny amb el que oferirà l'Escolania de Montserrat i la Capella de Música de Montserrat a la Seu d'Urgell i l'endemà es repetirà a Puigcerdà. Altres concerts destacats són el del Cor de Noies de l'Orfeó Català, la Música de Cambra per la Cort de Lisboa amb Maria Hinojosa i Ludovic Ensemble o el músic Eduardo Paniagua que interpretarà música del segle XIII. El darrer concert serà el 26 d'agost a Espot.

Parlen al vídeo: JOSEP MARIA DUTRÈN, DIRECTOR FEMAP - PAU RECHA, REGIDOR CULTURA BELLVER CERDANYA

El Pirineu avui