El procés per portar a Andorra els primers refugiats sirians "està força avançat" i es preveu que les dues primeres famílies, formades per menys d'una desena de persones, arribin al país a mitjans de setembre, per tal que els infants puguin incorporar-se al nou curs escolar. Així ho ha explicat el membre de la comunitat de Sant Egidi, David Sales, durant l'esdeveniment que es va celebrar dimecres a la plaça del Poble per sensibilitzar la societat civil en l'acollida de refugiats.
Membres de la comunitat que farà possible el corredor humanitari es troben al Líban per seleccionar les persones i per agilitzar els tràmits amb el govern espanyol perquè facilitin el trànsit entre Barcelona i Andorra.
El ministre d'Afers Socials, Justícia i Interior va aprofitar l'acte per reclamar a Europa una gestió global de la problemàtica dels refugiats.
A més, el ministre, Xavier Espot també va destacar que ara es farà una prova pilot però que tot apunta que serà satisfactòria i que es podrà donar continuïtat en el futur.
"No és una llei que digui que acollirem vint refugiats i prou, sinó que cada dos anys el Govern ha de determinar el nombre de refugiats que vol acollir", va especificar.
L'acte de la plaça del Poble va comptar amb un taller per a infants i adults que pretenia simbolitzar que els refugiats són benvinguts al país.

El Pirineu avui