La Salomon Ultra Pirineu celebra enguany els seu desè aniversari. La prova, que tindrà lloc del 29 al 30 de setembre i tornarà a recórrer els camins i corriols del Parc Natural del Cadí Moixeró, superarà de nou el miler de participants, segons preveu l'organització.
L’any 2009 va començar la història de l’Ultra Pirineu, primer sota el nom Cavalls del Vent i amb menys de 300 corredors. Després de tres anys de creixement gradual, el 2012 es van omplir les inscripcions en només quatre dies i això va obligar els organitzadors a implantar la llista d’espera i començar a realitzar el sorteig, ara habitual de cada any. Actualment és una de les curses de muntanya més conegudes del panorama català i internacional.
L’Ultra Pirineu és una prova d’Ultra distància puntuable per les Skyrunner® Word Series, amb 110km de distància i un desnivell positiu de 6.800m, amb sortida i arribada a Bagà (Barcelona). A banda de la prova reina, també tindrà lloc la Marató Pirineu, amb sortida i arribada a Bellver, i la Nit Pirineu, a l’estació de la Molina.
Recordem que el ceretà Kilian Jornet fou el vencedor de la Marató de 45 km del 2017, aconseguint el temps rècord de 12h i 3 minuts i rebaixant en 17 minuts la millor marca. Amb aquesta victòria i la que va aconseguir a l’Ultra el 2015, també millor temps fins al moment, Jornet es va convertir en el primer corredor que ostenta un doblet històric a l’Ultra Pirineu.

El Pirineu avui