El clúster empresarial 'El Sol dels Pirineus' ha presentat aquest dilluns els primers resultats de l'estudi que vol mesurar l'impacte que té sobre la salut i el benestar el fet de viure a Cerdanya, una investigació que va començar a principis de mes. Després de recollir les dades obtingudes de les proves físiques que van fer voluntàriament una quarantena de persones a Llívia i rebre una setantena de qüestionaris en línia sobre qualitat de vida, els responsables han constatat que els resultats obtinguts són positius i coincideixen amb la darrera Enquesta de Salut de Catalunya. Aquesta conclou que a l'àmbit de l'Alt Pirineu i l'Aran el 36% de la població creu que la seva salut és “molt bona”, sent aquest el percentatge més alt del país.

En les properes setmanes, els responsables del clúster faran les mateixes proves físiques amb persones que viuen a la costa i les compararan amb les que s'han aconseguit amb la mostra de Cerdanya. A més, també preveuen fer més tests físics a veïns de la comarca i aconseguir fins a 300 enquestes en línia. Amb tot, esperen poder aprofundir més en l'estudi i extreure'n les primeres conclusions a la tardor.
La voluntat dels seus impulsors és que, un cop es coneguin els resultats, aquests puguin contribuir a generar noves oportunitats econòmiques al territori vinculades a la salut i el benestar que, de fet, és un dels principals eixos del clúster empresari transfronterer.

L'estudi l'impulsa aquesta agrupació d'empreses de les dues bandes de la frontera, conjuntament amb l’Hospital de Cerdanya, la Universitat de Perpinyà i la de Girona.

Parlen al vídeo: RAMON TRESERRAS, DIRECTOR CLÚSTER

El Pirineu avui