Diverses poblacions de l’Alt Pirineu i Andorra s’han omplert aquest cap de setmana amb motiu de les falles de la nit de Sant Joan. Ja fa uns dies que s’ha donat el tret de sortida a la temporada, amb les baixades de Durro, a l’Alta Ribagorça, i la Pobla de Segur, al Pallars Jussà. Aquest dissabte, mentrestant, s’han celebrat les del Pont de Suert i Vilaller, també a l’Alta Ribagorça, i les d’Alins i Isil, al Pallars Sobirà, entre d’altres. Com de costum, aquestes petites poblacions han quedat totalment col·lapsades degut a la gran quantitat de visitants que s’hi han apropat. A Andorra, mentrestant, la novetat d’enguany ha estat que també han rodat falles a Ordino, mentre que a Andorra la Vella els fallaires han homenatjat a qui va ser cònsol major de la parròquia, Rosa Ferrer, morta aquest mateix any. Ferrer va tenir un paper destacat en les gestions perquè la Unesco declarés les festes del foc i del solstici d'estiu als Pirineus com a patrimoni cultural immaterial.

El Pirineu avui