Els Mossos d'Esquadra van detenir dimecres passat un home, de 30 anys, de nacionalitat marroquina i veí de Puigcerdà, com a presumpte autor d'un delicte contra la salut pública. La detenció és el resultat d'una investigació iniciada a principis del passat mes de maig, després de tenir coneixement que un veí de Puigcerdà es dedicava a la venda al menut de substàncies estupefaents a consumidors de la comarca.
Els agents van esbrinar que les transaccions de la droga es realitzaven des d'un domicili del carrer Raval de les Monges. Quan els Mossos van entrar al domicili on van localitzar 61,82 grams de cocaïna, 5 peces d'haixix de 240 grams i 580 grams de marihuana, a més de diferents estris per manipular i prepara la droga i 1160 euros. En aquell moment els agents van detenir una dona que vivia al domicili i que, presumptament, coneixia l'activitat il·lícita que s’hi feia.

La detinguda, de 20 anys, va quedar en llibertat després de declarar davant dels Mossos d'Esquadra, amb la obligatorietat de presentar-se davant del jutge quan sigui requerida.

Els investigadors van determinar la identitat del principal responsable de l’activitat il·lícita i van informar a l’autoritat judicial qui va establir una ordre de detenció per un delicte contra la salut pública. Finalment aquest dimecres, davant la pressió policial i coneixedor de que se l’estava cercant, es va personar als jutjats i els agents el van poder detenir.

El detingut, amb antecedents, va passar dijous a disposició judicial davant del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Puigcerdà. L’autoritat judicial va decretar l'ingrés a presó del detingut.

El Pirineu avui