La colla de Geganters de Sant Julià de Lòria van donar aquest cap de setmana el tret de sortida a un seguit d'actes previstos per a la commemoració dels 35 anys de la Dama Blanca i el Rei Moro.
Després d'una aviada de coets, els gegants i gegantons, acompanyats per l'Esbart Laurèdia i la xaranga Entrompats Band van fer una cercavila pels carrers del poble, a la qual es van afegir gran nombre de ciutadans, animats per la festa i el bon temps.
L'acte va cloure amb el ball de gegants i el repartiment de coca de Sant Joan per a tothom. El cap de colla, Jordi Díaz, va explicar que el repte és "captar gent" que s'integri als geganters.
D'aquesta manera, Díaz ha recordat que actualment la colla està integrada per una vintena de persones i que el que es vol és a poc a poc anar preparant el relleu. Per aquest motiu es van fer els gegantons, per animar la canalla, i de fet, s'han assolit els fruits perquè "l'acollida és bona", tal com va destacar el cap de colla.
Per commemorar els 35 anys de vida dels gegants també s'ha preparat una exposició amb fotografies i vestits dels gegants que permetran a la gent "conèixer la seva història", i per la festa major arribaran els actes "més protocol·laris".

El Pirineu avui