Una cinquantena de persones han assistit aquest dijous a la jornada de debat sobre els menjador escolars que ha tingut lloc al Centre Cívic Escoles Velles de Bellver. La trobada, adreçada a les famílies, AMPLES, gestors de menjadors i productors, ha servit per compartir experiències i també per fer balanç sobre el primer any d'implantació del projecte 'Mengem d'aquí' a les escoles de Cerdanya i l'Alt Urgell. Es tracta d'una iniciativa per a la promoció del consum del producte local en els menjadors escolars promogut pel Consorci Alt Urgell-Cerdanya en el marc del programa Leader.
Durant la jornada s'han donat a conèixer algunes de les conclusions d'aquest primer any de funcionament del projecte. En general, els coordinadors del 'Mengem d'aquí' en fan un balanç positiu, tot i que veuen important seguir-hi treballant de cares al proper curs i intentar implicar més a tots els agents, sobretot a les famílies.

A banda de promoure el consum dels productes locals als menjadors escolars i ensenyar als infants i a les famílies a tenir una alimentació saludable, el projecte 'Mengem d'aquí' també busca unificar criteris a l'hora de planificar els menús a les escoles de Cerdanya i l'Alt Urgell. Així, es proposa, per exemple, menjar plats vegetals els dilluns o recuperar receptes tradicionals de la cuina catalana.

Des dels consells comarcals de les dues Comarques valoren positivament la implantació del projecte i destaquen que es tracta d'una iniciativa que beneficia tots els implicats, també als productors locals.

'Mengem d’aquí' compta amb el finançament del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació en el marc del programa de desenvolupament rural de Catalunya 2014-2020, i del Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural (FEADER).

Parlen al vídeo: ELENA ROURA, FUNDACIÓ ALÍCIA - RAMON MOLINER, PRESIDENT CONSELL COMARCAL CERDANYA

El Pirineu avui