Dies de petards, revetlla de Sant Joan. Aquest dissabte milers de persones sortiran al carrer per celebrar una de les nits més sorolloses de l'any. Per fer-ho, els petards són una eina indispensable. De mitjana la gent es gasta entre 30 i 40 euros.

L'arribada de l'estiu ens deixa una de les cites importants del calendari, la revetlla de Sant Joan. Petits i grans aprofiten per comprar els petards que la nit de dissabte faran esclatar.

De mitjana la gent acostuma a deixar-s'hi entre 30 i 40 euros, atès que a banda de la revetlla de Sant Joan també hi ha la de Sant Pere.

A més, enguany també s'ha canviat la tipologia de petards que més es compren. El gerent de Party Fiesta, Toni Mignorance, assegura que "el rei dels petards era la bombeta" però aquest any "m'han canviat tots els esquemes perquè el que més estem venent és el més gran de tots els petards que existeixen".

Bé sigui per gaudir d'una estona amb la família o, fins i tot, per celebrar el sant, qualsevol excusa és bona per fer soroll. Això sí, els que compren tenen clar que "a la canalla se l'ha d'ensenyar a llençar-los amb seguretat".

Cal recordar que no tothom pot adquirir petards i que es divideixen en tres categories d'edat, 12, 15 i 18 anys, per garantir una bona festa fent un bon ús d'aquests explosius.

Parlen al vídeo: TONI MIGNORANCE, GERENT PARTY FESTA

El Pirineu avui