La Biblioteca de Sant Agustí de la Seu d’Urgell acull aquests dies l’exposició Genderpoo, de l’artista Coco Riot. La mostra, que es podrà veure fins el dia 29 d’aquest mes és un projecte en curs i una instal·lació interactiva que utilitza icones similars a les dels lavabos per tal de qüestionar els estàndards socials de ‘normalitat’ i, alhora, visibilitzar dinàmiques d’exclusió i opressió. Es tracta d’un projecte visual i participatiu que, a més de desafiar el sistema binari i les categories social de gènere, mostra una multiplicitat d'experiències que amplien la noció de ‘normalitat’. Genderpoo és una instal·lació que convida a pensar qui som i quin lloc ocupem a la societat. Aquesta és la primera activitat que organitzen conjuntament el col·lectiu Iris, l’Oficina Jove de l’Alt Urgell, l’associació Colors de Ponent, l’associació Antisida de Lleida i el SAI Alt Urgell, en col·laboració amb la Biblioteca Sant Agustí. Val a dir que aquesta exposició va ser exhibida en el marc de l’11è Congrés de Convivència a la Ciutat, que va tenir lloc el mes de desembre passat a Lleida sota el títol ‘Diversitat sexual i de gènere’, i organitzat per Colors de Ponent i la Paeria.

El Pirineu avui