L’Alt Pirineu es prepara per celebrar la revetlla de Sant Joan aquest dissabte. Pràcticament totes les poblacions del territori organitzaran fogueres i festes per celebrar el solstici d’estiu. El foc, els petards i, en molts casos l’alcohol, seran els grans protagonistes de la nit de dissabte. És per això que des de la Generalitat s’ha fet una crida a gaudir de la festa, però amb precaució, especialment per al medi natural.

Més enllà de les revetlles, a l’Alt Pirineu i a Andorra les grans protagonistes de la nit de Sant Joan seran les falles. Ja fa uns dies que s’ha donat el tret de sortida a la temporada, amb les baixades de Durro, a l’Alta Ribagorça, i la Pobla de Segur, al Pallars Jussà. Aquest dissabte, mentrestant, se celebraran les del Pont de Suert i Vilaller, també a l’Alta Ribagorça, i les d’Alins i Isil, al Pallars Sobirà. A Andorra, mentrestant, la novetat d’enguany és que també rodaran falles a Ordino.

Parlen al vídeo: MIQUEL BUCH, CONSELLER D’INTERIOR - TERESA JORDÀ, CONSELLERA D’AGRICULTURA

El Pirineu avui