El conseller d’Ensenyament, Josep Bargalló, s’ha desplaçat aquest dijous a la tarda a la Seu d’Urgell per tal de donar suport als mestres de la ciutat que han estat investigats per haver tractat l’1 d’octubre a classe. Bargalló, acompanyat de l’alcalde de la ciutat, Albert Batalla, i d’algun regidor, s’ha trobat amb els professors, directors de centre i membres de la plataforma de suport de l’escola catalana a la Seu. Bargalló ha volgut reivindicar que la única autoritat educativa a Catalunya és el Departament d’Ensenyament, i ha deixat clar que exercirà aquesta competència.

Bargalló també s’ha referit a la decisió de la Fiscalia de Lleida de recórrer l’arxivament de les causes contra els 8 professors de la Seu.

Abans de reunir-se amb els professors, Bargalló ha mantingut una trobada amb Batalla i ha signat el llibre d’honor de l’Ajuntament de la Seu. L’alcalde, mentrestant, ha volgut agrair al conseller la visita i el suport al col·lectiu docent de la ciutat.

Parlen al vídeo: JOSEP BARGALLÓ, CONSELLER D’ENSENYAMENT

El Pirineu avui