Dues setmanes després la carretera de Torà de Tost segueix tallada al trànsit, a conseqüència de diverses esllavissades de terra i roques. L’ajuntament de Ribera d’Urgellet continua a l’espera que tècnics de la Diputació de Lleida es desplacin a la zona per avaluar l’estat de la muntanya. Per la seva banda, a l’ens provincial estan pendents dels geòlegs de l’Institut Cartogràfic, ja que l’estabilitat de la muntanya que ha anat cedint és molt precària i potser caldrà fer-la baixar del tot. Malgrat tot, de moment no s’ha establert cap data per tal que es puguin fer aquests treballs in situ. En la seva recent visita a la comarca, el president de la Diputació s’ha compromès a ajudar en el que calgui, però sense poder oferir cap termini concret.

Mentrestant, la via continua tallada i les dues persones que viuen de forma permanent al poble han de mantenir un vehicle a cada banda de l’esllavissada i creuar a peu per sobre de les roques que cobreixen la calçada, exposant-se a ser sorpresos per un nou despreniment. L’accés alternatiu a Torà és per les pistes forestals de Colldarnat i Castellar de Tost, però aquestes han quedat força malmeses per la neu i l’aigua d’aquest hivern.

Parlen al vídeo: JOAN REÑÉ, PRESIDENT DIPUTACIÓ DE LLEIDA

El Pirineu avui