Diversos partits polítics i administracions de l’Alt Pirineu i Aran han demanat a la Generalitat un major desplegament administratiu al territori. D’una banda, els responsables de Catalunya en Comú a l’Alt Pirineu i Aran han reclamat al nou conseller d’Ensenyament, Josep Bargalló, que crei uns serveis territorials de la seva cartera també a la vegueria altpirinenca. En aquest sentit, han lamentat que la conselleria hagi establert 8 delegacions territorials però cap d’elles correspongui a l’Alt Pirineu i Aran.

D’altra banda, el darrer ple del Consell Comarcal de l’Alt Urgell també ha aprovat per unanimitat sol·licitar al departament de Territori i Sostenibilitat la creació d'una oficina de serveis d'Urbanisme a l'Alt Pirineu. La petició vol evitar el desplaçament a Lleida o Barcelona a l'hora de fer tràmits urbanístics i argumenta que l'Alt Pirineu és l'única vegueria que encara no té una oficina vinculada a l'àmbit urbanístic.

Parlen al vídeo: JORDI PINO, CATALUNYA EN COMÚ ALT PIRINEU

El Pirineu avui