La fiscalia de l'Estat a Lleida recorrerà al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya l'arxivament de l'Audiència de Lleida contra els vuit professors de la Seu d'Urgell que van ser acusats d'un delicte d'incitació a l'odi per haver tractat els fets de l'1-O a classe.
Segons l'ACN, el ministeri públic considera que la Sala "es va precipitar" en ordenar el sobreseïment lliure abans d'acabar la fase d'instrucció. En aquest sentit, creu que faltaven per analitzar les entrevistes fetes a dos dels cinc nens que presumptament es van veure afectats pels comentaris dels docents. Recordem que dimecres passat l'Audiència de Lleida va emetre una interlocutòria en què concloïa que els fets denunciats no són constitutius del delicte que s'imputava als docents. D’aquesta manera, va arxivar la causa per a tots vuit.

El Pirineu avui