A partir d'ara, l'Associació de Productors Ecològics de Cerdanya, Proeco Cerdanya, inclourà també la de l'Alt Urgell. Els productors de les dues comarques han acordat unir esforços per tal d'enfortir l'entitat i fer més efectives les accions que desenvolupin.
Després de diverses trobades, els productors ecològics de Cerdanya i l'Alt Urgell van coincidir que l'opció més efectiva seria crear una única entitat, que a partir d'ara aglutinarà una trentena de productors ecològics, set dels quals són urgellencs. Tot i això es preveu que se n'afegeixin més, ja que a l'Alt Urgell també hi ha nombroses empreses del sector agroalimentari.
A la tardor, els productors ecològics d'ambdues comarques es retrobaran en dues taules de treball per tal que durant el 2019 es pugui aprovar la nova ampliació.
Amb la incorporació de l'Alt Urgell, l'entitat s'obre a nous àmbits de producció, ja que en aquesta comarca es fan alguns productes amb el segell ecològic que ara per ara no es fan a Cerdanya. És el cas de la carn de conill, la llet de vaca i la planta aromàtica, que s'afegeixen als productes que ja formen part de l'associació, com ara els ous, la carn de vedella i de poltre o la poma, entre d'altres. Així doncs, amb aquesta ampliació, l'entitat espera arribar a més públic.

El Pirineu avui