Les dones, els immigrants i, en els darrers anys, també els refugiats són les principals víctimes del tràfic de persones. El protocol impulsat pel Govern estableix les pautes d'actuació per a la detecció, identificació, assistència i protecció de les víctimes del tràfic d'éssers humans. Aquest pla inclou penes de presó per al tràfic de persones vinculat a l'extracció il·legal d'òrgans, a l'esclavatge, l'explotació sexual i al tràfic d'immigrants. Les condemnes poden oscil·lar entre els tres mesos de presó i els sis anys, en funció del delicte i les conductes que s'hi relacionen. El protocol també estableix multes de fins a 180.000 euros.

Entre les mesures, l'executiu preveu que no es pugui aplicar cap mesura policíaca administrativa, durant un màxim de 6 mesos, a les víctimes del tràfic de persones. A més, també s'estableixen facilitats per aconseguir un permís de residència i treball renovable, així com assistència mèdica, social, psicològica i jurídica.

El protocol remarca que el retorn de les víctimes al seu país d'origen s'ha de fer respectant els seus drets i la seva seguretat.

El Pirineu avui