L'escola catalana i plurilingüe Jordi Pere Cerdà de Sallagosa ha aconseguit recollir els 35.000 euros que necessitava per poder iniciar un nou curs acadèmic al setembre. I ho ha fet en només 10 dies. El passat dilluns 4 de juny, el centre va engegar la campanya 'Salvem la Jordi' per aconseguir els diners que fins ara rebia de la Generalitat però que, amb l'aplicació de l'article 155 de la Constitució espanyola, no rebrà enguany. Davant d'un possible tancament, mestres, alumnes, mares i pares van crear un portal web on rebre donacions i van fer una crida per poder salvar l'escola. Des de la direcció del centre s'han mostrat sorpresos i agraïts per la resposta que han rebut de la societat.

Amb el proper curs assegurat, des del centre ja han iniciat converses amb la Generalitat per poder tornar a rebre l'ajut anual el proper curs.

Tot i haver arribat ja als 35.000 euros que necessitaven i donar per finalitzada la campanya, encara hi ha persones que s'han posat en contacte amb el centre per fer el seu donatiu. Des de la direcció han explicat que estan oberts a qualsevol col·laboració i que, els diners que es recullin a partir d'ara, els destinaran a activitats per fomentar el català a l'Alta Cerdanya.
L’escola de Sallagosa compta amb un pressupost anual de 125.000 euros, dels quals el 40% es finança amb les quotes de les famílies. El 60% restant es cobreix amb l’ajuda de la Generalitat, que representa el 28% del total, i amb les dues subvencions que rep del govern francès.
Es tracta d'un centre hereu de l'escola Bressola de Càldegues que va iniciar la seva activitat l'any 2012. La llengua vehicular és el català, tot i que també es parla el francès, anglès i castellà. Aquest curs, l’escola acull 48 alumnes, el 60% dels nens i nenes són francòfons i el 40% catalanoparlants.

Parlen al vídeo: SÒNIA FERRARO, DIRECTORA ESCOLA JORDI PERE CERDÀ SALLAGOSA

El Pirineu avui