Per primera vegada en la història, les dones han pogut baixar falles a la Pobla de Segur. Han estat un total de 9 les que aquest diumenge han participat en la tradicional baixada de falles que s’ha realitzat en aquesta població del Pallars Jussà. Les dones havien demanat un canvi en el rol que se’ls atorgava a la festa, ja que fins ara únicament podien esperar als homes vestides de pubilles i acompanyar-los en l’últim tram de la baixada. Enguany, però, s’han vestit amb la tradicional camisa blanca i la faixa vermella i han baixat de la muntanya amb la torxa encesa al coll, tal com sempre han fet els homes. A la resta de festes del foc de l'Alta Ribagorça i els Pallars fa anys que la presència femenina està normalitzada. Tot i això, en poblacions com Taüll, on les dones van baixar falles per primera vegada el 2008, la seva incorporació a la festa va comportar certa polèmica.

El Pirineu avui