La ministra espanyola de Política Territorial i Funció Pública, Meritxell Batet, ha assegurat que darrerament s’han avançat moltes qüestions tècniques per tal que l’aeroport d’Andorra la Seu pugui entrar per fi en ple funcionament. Entre aquestes millores hi ha el sistema GPS, que ha de permetre l’aproximació i l’enlairament en cas de mal temps. Batet ha fet aquestes declaracions en la clausura de la Trobada Empresarial al Pirineu. La ministra ha remarcat que aquesta és una instal·lació estratègica i que es vol que pugui operar al màxim de les seves capacitats, però que primer cal primar la seguretat.

A la clausura de la trobada també hi era el cap de Govern andorrà, Toni Martí, que ha reforçat aquest posicionament, tot assegurant que hi ha previstes reunions amb el govern espanyol amb l’objectiu que el GPS sigui una realitat l’any que ve. El fet que la Cambra de Comerç d’Andorra vulgui estudiar la possibilitat de constuir un aeroport en territori nacional andorrà també s’ha colat a la trobada, i a preguntes dels mitjans, l’alcalde de la Seu ha respost això.

Recordem que la Cambra de Comerç ja ha reservat 100.000 euros per tal de fer aquest projecte, i que des del Govern andorrà s’ha vist amb bons ulls la iniciativa.

Parlen al vídeo: MERITXELL BATET, MINISTRA POLÍTICA TERRITORIAL - ALBERT BATALLA, ALCALDE DE LA SEU D’URGELL

El Pirineu avui