El president de la Generalitat, Quim Torra, ha protagonitzat aquest divendres la conferència inaugural de la Trobada Empresarial al Pirineu. El president ha enumerat els greuges econòmics que pateix el país, amb el dèficit fiscal al capdavant, i que perjudiquen les empreses catalanes. Tot i això, ha insistit en el diàleg amb el govern espanyol, asseguant que si Pedro Sánchez el cita, ho deixa tot per anar a veure’l a la Moncloa. Tot i això, ha demanat als empresaris que també pressionin a l’Executiu de Sánchez per revertir els greuges econòmics sobre Catalunya.

Torra també ha fet esment del Principat, tot expressant enveja per la seva independència.

D’altra banda, en aquesta conferència inaugural, l’alcalde de la Seu també ha aprofitat per fer un anunci.

Torra, que ha arribat a la Seu ja aquest dijous al vespre per assistir al sopar de la Trobada, ha aprofitar també la seva visita per trobar-se al Palau Episcopal amb l’Arquebisbe d’Urgell i copríncep d’Andorra.

Parlen al vídeo: QUIM TORRA, PRESIDENT DE LA GENERALITAT - ALBERT BATALLA, ALCALDE DE LA SEU D’URGELL

El Pirineu avui