La majoria d’assistents a la Trobada Empresarial s’han mostrat convençuts que aquest 2018 serà l’any de la consolidació de la recuperació econòmica. Segons el baròmetre que han respost bona part dels 600 participants, un 87% s’ha mostrat optimista pel que fga al creixement de facturació que preveuen per enguany. L’any passat, mentrestant, aquesta xifra es va quedar en el 78%. A banda de la conferència inaugural del president Torra, l’altre plat fort ha estat la tertúlia sobre el futur de la Unió Europea entre l’exministre d’Afers Exteriors, José Manuel García-Margallo i l’economista alemany Jurgen Donges. Tots dos s’han posat d’acord en què el procés a Catalunya pot posar el risc l’economia del país.

Abans d’aquesta tertúlia també s’ha volgut fer un reconeixement a qui durant molts anys ha estat directiu de Crèdit Andorrà, Josep Peralba.
En aquesta segona jornada també s’ha exposat la situació d’empreses de creixement ràpid, com ara Eurofirms, Hotusa o Frit Ravich, que aspira a créixer un 30% en 3 anys. També hi ha hagut espai per a la intel·ligència artificial i les criptomonedes, o per aspectes relacionats amb la trannsició energètica, en una conferència a càrrec del director general de TESLA a Espanya. Fora de la Trobada, un grup de persones s’ha concentrat per tal de protestar contra la ideologia neoliberal que asseguren que es transmet en aquest esdeveniment. També consideren que la Trobada ha abandonat la neutralitat i s’ha posicionat al costat dels que han donat suport a la repressió política a Catalunya, a través de la tria dels convidats que s’ha fet enguany.

Parlen al vídeo: JOSÉ MANUEL GARCÍA-MARGALLO, EXMINISTRE D’EXTERIORS - JURGEN DONGES, ECONOMISTA

El Pirineu avui