En la darrera reunió de negociació a Brussel·les per l'acord d'associació, el Govern va lliurar a la Comissió Europea un document de compromís polític en relació a la lluita anticontraban. Tot i que no n'explica els detalls, el cap de Govern hi treu ferro. Assegura que "no diu res novedós" perquè "la posició andorrana és de plena col·laboració". Afegeix que el document "també diu que la sobirania andorrana és plena des d'un punt de vista fiscal" i conclou que "el document important és el que havíem d'aconseguir relatiu a la transitòria (de 30 anys pel tabac)".

Als consellers d'Unió Laurediana i als independents de la Massana els preocupa molt no saber el contingut del document. Més tenint en compte que a final de juny els caps negociadors de la Unió Europea visitaran Andorra. El conseller Carles Naudi mostra el seu neguit perquè "hi hagi aquesta visita, que tinguem un acord de l'any 90, que s'estigui negociant el futur acord d'associació i el nostre Govern hagi entregat un document de compromís polític del qual no se'ns ha volgut revelar el contingut".

Naudi és escèptic sobre el resultat de la visita, tenint en compte que els caps negociadors passaran poques hores al país.

Parlen al vídeo: TONI MARTÍ, CAP DE GOVERN ANDORRA - CARLES NAUDI, CONSELLER

El Pirineu avui