Els voluntaris de Protecció Civil de Puigcerdà han rebut aquest dijous tres nous terminals que permetran millorar el sistema de comunicació que utilitzaven fins ara i facilitar la coordinació entre els diferents cossos d'Emergència. El departament d'Interior i l'ajuntament de la vila han signat un conveni per fer possible la incorporació d'aquests nous dispositius mòbils que asseguren la cobertura a tot el territori. Això vol dir que, a més de les comunicacions ordinàries, davant d'una situació d'emergència, els voluntaris podran comunicar-se amb la xarxa Rescat (Radiocomunicacions d'Emergències i Seguretat de Catalunya). Fins ara el sistema que utilitzaven era de tipus analògic i comportava que quan els agents sortien del nucli urbà perdien la cobertura.

Abans de rebre els nous dispositius, els voluntaris de Protecció Civil de Puigcerdà han rebut una formació per aprendre a utilitzar els terminals i a fer servir un llenguatge específic per fer les comunicacions.

L'associació de Protecció Civil de Puigcerdà té actualment una vintena de voluntaris i és una de les 135 associacions que hi ha a Catalunya. Al Pirineu existeix la de la capital ceretana i la de la Pobla de Segur. De moment ja s'ha fet entrega d'aquests nous aparells a una trentena de poblacions i la intenció del departament d'Interior és que, entre aquest any i el que ve, totes les associacions de Protecció Civil catalanes utilitzin aquest nou sistema de comunicació.

Parlen al vídeo: ÀNGEL BLANCO, TÈCNIC PROTECCIÓ CIVIL GENERALITAT

El Pirineu avui