Un centenar de persones, entre les quals hi figuren diversos advocats, empresaris, metges, esportistes i periodistes, s'han adherit a un manifest per expressar la seva preocupació davant el que, segons diuen, planteja el nou Pla Director Urbanístic de l'aeròdrom de la Cerdanya. Segons afirmen, la versió del pla manté l'ampliació de la pista i, tot i no preveure un augment de la capacitat operativa de la infraestructura, sí que aposta per "potenciar" les seves capacitats. A més, qüestionen que el desenvolupament urbanístic de la zona no es defineixin ara i es plantegi en fases posteriors.

Entre els signants del manifest hi ha l'advocat Jaume Alonso Cuevillas, els esportistes Kilian Jornet i Gerard Piqué, el director mèdic de l'Hospital de Cerdanya, Enric Subirats, o els periodistes Toni Clapés, Helena Garcia Melero, Júlia Otero i Ferran Monegal, entre d'altres.

Al manifest s'explica que el nou projecte deixa per a futures fases la definició d'aspectes que s'incloïen en l'anterior, que data del 2006 i que va ser retirat fa un any. Concretament, al text s'afirma que tot i que el nou pla ja no preveu augmentar la capacitat operativa de l'aeròdrom, contempla la creació d'un centre d'alt rendiment de pilots.

Les seves principals preocupacions es basen en l'impacte que pot generar al territori l'ampliació de les instal·lacions, com asseguren que planteja el nou Pla Director que promou la Generalitat. En aquest sentit, consideren que poden suposar un "seriós perill" per a l'entorn natural de la comarca.

Els signants lamenten que s'impulsi aquest pla sense fer un "anàlisi fiable" de l'estat mediambiental de la zona i recorden que l'impacte acústic que genera l'activitat de l'aeròdrom actual està al límit de la legalitat.

Per tot plegat, el manifest conclou que el Pla Director hauria de limitar-se a mantenir l'activitat actual perquè, segons afirmen els seus signants, la seva ampliació contradiu el model econòmic de la comarca, basat, diuen, en el turisme familiar que valora els entorns naturals.

El Pirineu avui